Op basis van jouw antwoorden is dit ons advies.

 1. Minder uitstoot

  Goed dat je een gasmotor hebt! CNG-motoren kunnen namelijk al op 100% groengas rijden. Groengas zorgt tot ruim 80% minder CO2-uitstoot dan diesel en benzine. Soms is de uitstoot zelfs 100% minder. Zie de veelgestelde vragen voor meer info. Rijden op groengas is bovendien goedkoper dan rijden op diesel of benzine.

 2. De kosten

  Groengas kost op dit moment aan de pomp ongeveer €1,18/kg. Dat is goedkoper dan benzine en diesel. Met groengas rijd je voor € 6 al snel honderd kilometer fossielvrij.

  Over het algemeen zijn personenauto’s met een gasmotor duurder in aanschaf dan benzine- of dieselvoertuigen. De brandstof is daarentegen weer goedkoper (zie veelgestelde vragen). Groengasvoertuigen zijn ook tweedehands aan te schaffen.

  Voor mensen die veel kilometers maken in de auto is rijden op groengas al snel goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Voor hen is het nu al mogelijk om 100% fossielvrij op bio-CNG te kunnen rijden

 3. Groengas tanken

  Nog meer goed nieuws: Nederland heeft een goed ontwikkeld netwerk van groengas-tankpunten. Kijk op de kaart waar je groengas kunt tanken.

Veelgestelde vragen