De kosten
Er zijn in Nederland volledig elektrische personenauto’s op batterij of waterstof beschikbaar. Hoewel de prijzen gestaag dalen, is een elektrische auto op dit moment duurder in aanschaf dan een vergelijkbaar model op gas, benzine of diesel. Neem bij de aanschaf van een elektrische auto ook de totale gebruikskosten (TCO) in overweging. Elektrische auto’s zijn efficiënt en hebben lagere energiekosten. Ook heeft een elektrische auto over het algemeen minder kosten aan onderhoud. De duurdere aanschafprijs verdient zich dus vanzelf terug door lagere kosten. Op de gebruikskosten kun je dus flink besparen.

Hybrides
Er zijn ook plug-in hybrides. Deze auto’s hebben zowel een elektrische motor als een verbrandingsmotor. Op korte afstanden rijdt deze auto elektrisch. Als hernieuwbare brandstof getankt kan worden, is dit een mooie optie met weinig emissies.

 Auto in de stad
Verder zijn er steeds meer elektrische opties voor mensen die met hun voertuig alleen in de stad rijden. In veel steden in Nederland zoals in Amsterdam zijn elektrische deelauto’s beschikbaar. Kijk op de website van Nederland Elektrisch voor een overzicht aan beschikbare modellen.

Veelgestelde vragen