1. De kosten

  Groengas kost op dit moment aan de pomp ongeveer €1,18. Dat is goedkoper dan benzine en diesel. Met groengas rijd je voor € 6 al snel honderd kilometer fossielvrij.

  Over het algemeen zijn personenauto’s met een gasmotor duurder in aanschaf dan benzine- of dieselvoertuigen. De brandstof is daarentegen weer goedkoper (zie de veelgestelde vragen voor meer informatie over de kosten van rijden op groengas).

  Groengasvoertuigen zijn ook tweedehands aan te schaffen. Voor mensen die veel kilometers maken in de auto is rijden op groengas al snel goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Voor hen is het nu al mogelijk om 100% fossielvrij op bio-CNG te kunnen rijden.

 2. Groengas tanken

  Nog meer goed nieuws: Nederland heeft een goed ontwikkeld netwerk van groengas-tankpunten. Bekijk deze kaart waar je groengas kunt tanken.

 3. LPG

  Een andere optie is de aanschaf van een auto met een LPG-motor. Rijden op LPG bespaart in vergelijking met benzine zo’n 20% op CO2-uitstoot. Bovendien stoten LPG-motoren minder emissies als roet en stikstof uit dan gewone benzinemotors. Zuinig dus, en ook nog eens goed voor de portemonnee. LPG kost op dit moment 0,85 eurocent aan de pomp en is daarmee veel goedkoper dan benzine. Kijk hier hoeveel je kan besparen door op LPG te gaan rijden.

  In principe kan een LPG-voertuig op 100% groene LPG rijden. Groene LPG is echter nog niet verkrijgbaar bij Nederlandse tankstations. Er wordt hard aan gewerkt deze brandstof beschikbaar te maken. Wanneer dat gebeurt, kun je deze direct tanken en rij je voortaan fossielvrij. Als er een blend op de markt komt, rij je in ieder geval deels fossielvrij. En dat is ook mooi – alle beetjes helpen.

Veelgestelde vragen