1. Ethanol

    Nederland gaat benzine vanaf najaar 2019 mengen met 10% ethanol, een duurzame biobrandstof. Op het E10-mengsel kunnen vrijwel alle benzineauto’s probleemloos rijden, behalve enkele oudere modellen. Om zeker weten of jouw bedrijfsvoertuig op E10 kan rijden, vraag je het na bij je autodealer of doe de E10 check.

  2. Flexifuel-motor

    Een van de mogelijkheden is het ombouwen van je benzinemotor naar een flexifuel-motor, die kan herkennen welke soort brandstof erin zit. Dat maakt de motor geschikt om op alle soorten benzine-ethanolmengsels te rijden. De flexifuel-motor kan benzinemengsels aan tot een maximum van 85% ethanol en 15% benzine (E85). Deze E85 is echter maar op twee plaatsen in Nederland beschikbaar: bij tankstation Greenplanet in het Drentse Pesse. en bij Rotterdam. Bovendien zijn er partijen die thuisleveringen aanbieden.

    In Frankrijk is E85 bij steeds meer tankstations te verkrijgen. E85 is daar goedkoper dan benzine. Rijden op E85 is technisch mogelijk. Rai Vereniging geeft aan dat Nederland de optie wettelijk niet toestaat, zonder toestemming van de fabrikant.

     

Veelgestelde vragen