1. Ethanol

  Nederland gaat vanaf najaar 2019 de Euro 95 mengen met maximaal 10% ethanol, een duurzame biobrandstof. Op het E10-mengsel kunnen vrijwel alle benzineauto’s probleemloos rijden, behalve enkele oudere modellen. Bij auto’s geproduceerd na oktober 2018 is bij de tankvulopening een sticker met de aanduiding E10 geplakt. Ontbreekt die informatie raadpleeg het instructieboekje. Wordt er geen informatie gegeven, vraag het dan bij je autodealer of doe de E10 check.

 2. Flexifuel-motor

  Overweeg een flexifuel-motor en vraag dit na bij uw dealer. Er zijn wellicht merken die dit aanbieden. Een flexifuel-motor is geschikt om op alle soorten benzine-ethanolmengsels te rijden.

  De flexifuel-motor kan benzinemengsels aan tot een maximum van 85% ethanol en 15% benzine (E85). Deze E85 is echter maar op twee plaatsen in Nederland beschikbaar: bij tankstation Greenplanet in het Drentse Pesse. en bij Rotterdam. Bovendien zijn er partijen die thuisleveringen aanbieden.

  In Frankrijk is E85 bij steeds meer tankstations te verkrijgen. E85 is daar goedkoper dan benzine. Rijden op E85 is technisch mogelijk.

  Het zou mooi zijn om samen op te trekken met autofabrikanten om in principe nieuwe benzine-auto’s standaard met een flexifuel-motor te leveren zodat er maximale bijmengmogelijkheden zijn. En tegelijkertijd voor grotere beschikbaarheid te zorgen van E85 bij de pompen.

   

Veelgestelde vragen