Minder uitstoot
Goed dat jouw leaseauto een gasmotor heeft! CNG-motoren kunnen namelijk al op 100% groengas rijden. Groengas zorgt voor ruim 80% minder CO2-uitstoot dan diesel en benzine. Rijden op groengas is bovendien goedkoper dan rijden op diesel of benzine.

De kosten
Groengas kost op dit moment aan de pomp ongeveer €1,18. Dat is goedkoper dan benzine en diesel. Met groengas rijd je voor € 3 al snel honderd kilometer fossielvrij.

Over het algemeen zijn personenauto’s met een gasmotor duurder in aanschaf dan benzine- of dieselvoertuigen. De brandstof is daarentegen weer goedkoper (zie de veelgestelde vragen voor meer informatie over de kosten van rijden op groengas).

Groengasvoertuigen zijn ook tweedehands aan te schaffen. Voor mensen die veel kilometers maken in de auto is rijden op groengas al snel goedkoper dan rijden op benzine of diesel. Voor hen is het nu al mogelijk om 100% fossielvrij op CNG te kunnen rijden.

Groengas tanken
Nog meer goed nieuws: Nederland heeft een goed ontwikkeld netwerk van groengas-tankpunten. Bekijk deze kaart waar je groengas kunt tanken.

Veelgestelde vragen