Waarom dit initiatief?

Nederland streeft ernaar fossielvrij te zijn in 2050. Daarvoor moet de overgang naar een biobased circulaire economie worden gemaakt. De essentie is: door gebruik van hernieuwbare biobrandstoffen blijft fossiel in de grond. De groene koolstof die vrijkomt bij verbranding door de transportsector wordt door planten weer uit de atmosfeer gehaald. Een circulair systeem dus. De stap naar duurzaam transport hoeft helemaal niet groot te zijn. We kunnen nu beginnen.

  1. Groen rijden kan nu al

    Meestal kan je al direct hernieuwbare biobrandstoffen tanken. Anders is met slechts een kleine ingreep aan je motor de uitstoot van je voertuig flink te beperken.

  2. Het is goedkoop

    In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn biobrandstoffen niet veel duurder dan fossiele brandstoffen. Groengas is zelfs goedkoper.

  3. Je voertuig blijft rijden zoals je gewend bent

    Je levert door het gebruik van biobrandstoffen niets in. Je kunt gewoon nog met je caravan achter de auto naar Frankrijk rijden.

Wie zijn wij?

De leden van Platform Duurzame Biobrandstoffen werken voor de eindgebruikersmarkten van wegverkeer, scheepvaart en luchtvaart nauw samen met deze sectoren. Doel van onze samenwerking is om de productie en het gebruik van hernieuwbare biobrandstoffen breed aan te jagen. Gezamenlijk bouwen we aan een kennisbasis voor verdere marktversterking en groei. Alleen door samenwerking kunnen we Nederland in 2050 fossielvrij maken.

Contact

Heb je een vraag of een suggestie, of wil je informatie over hoe je lid kan worden van Platform Duurzame Biobrandstoffen?